Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Tiramisu

Avem nevoie de:
800 g piscoturi
500 g mascarpone ( nu romaneasca )
8 oua
8 linguri zahar

6 -7 cescute de cafea tare


cacao sau ness pudra 2-4 linguri
esenta de rom

3 pasi simpli pentru ca tiramisu sa fie gata:

1. Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi crema de branza si omogeizezi compozitia.
2. Bati spuma albusurile cu un praf de sare si le combini cu crema obtinuta din branza si galbenusuri.
    Atentie! Se amesteca cu lingura de jos in sus!
3. Inmoi piscoturile in cafeaua filtrata si le asezi intr-o tava, fara a lasa spatiu intre ele. Torni jumatate din    
    compozitia de crema obstinuta si o intinzi pe intreaga suprafata. Pudrezi cu cacao sau ness dupa preferinta.
   Adaugi al doilea rand de piscoturi si crema. Finalizeaza cu o ultima pudrare a prajiturei.

   Sfat:
   Nu inmuia excesiv piscoturile. Ele trebuiesc introduse in cafea pentru apx 3-5 secunde.
   Daca crema ti se pare prea moale  poti sa o intaresti adaugand in compozitie frisca.
   Utilizeaza o tava care de preferinta are margini pentru a oferi prajiturei cat mai multa sustinere.
   Recomand timp de expunere la rece minim 4-5 ore inainte de a fi servita!


   Buon appetito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu