Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 noiembrie 2010

Tarta cu pere caramelizate

Ingrediente:

Blat: 
250 g. faina
50 g zahar
100-130 g unt
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura:
5-6 pere (tari)
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g unt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara

Preparare:
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, coaja rasa se lamaie, zaharul vanilat cu untul topit. Framantati un aluat omogen si elastic. Acoperiti cu folie alimentara si  lasati  la frigider pentru 30 de minute.

Curatati perele de coaja , seminte, taiati-le felii, si pudratile  cu zaharul si mirodeniile recomandate. Intr-o cratita topiti  untul si pe urma adaugati  fructele .Se lasa sa fiarba la foc mic pentru apx. 20 de minute, pana incepe sa se ingroase sosul.

Intindeti aluatul intr-o forma de tara, sau daca nu aveti - utilizati o forma de tort cu marginile detasabile.Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina .
Intepati cu furculita blatul inainte de a aseza deasupra perele scurse de sos.
Se lasa la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic.

Delicioasa!!!!
Eu personal am incercat si varianta cu mere.... Mhmmm.... Un rasfat pentru papilele gustative!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu