Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 noiembrie 2010

Prajitura Negresa

Glazura
2 cani de 250 gr. zahar
4 linguri cu varf de cacao
1 cana de lapte 
1/2 pachet de unt

Se freaca bine zaharul cu cele 4 linguri de cacao, apoi se adauga laptele si untul. Se pun la foc pana dau in clocot, amestecand mereu. 
Se opreste 1/2 cana din glazura si restul se lasa la racit.

Blatul
3 oua
13 linguri cu varf mediu de faina
1 lingurita rasa de bicarbonat
esenta rom, vanilie, zahar vanilat

In  compozitia racita se adauga 3 galbenusuri ( unul dupa altul) si se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga pe rand cele 13 linguri de faina  amestecand compozitia cu mixerul la viteza mare. Se stinge bicarbonatul cu otet si se adauga in compozitie.Se adauga esentele dupa gust si preferinta. Separat, se bat albusurile cu un varf de sare, zahar vanilat. Se incorporeaza utilizand o lingura cu miscari usoare.
Se pune compozitia intr-o forma de apx 25/35 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit 35 minute.
Cand se scoate din cuptor se adauga 1/2 cana glazura. Daca vi se pare ca este prea putina glazura puteti sa ii adaugati un pic de lapte . 
Se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiata.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu